• Young Startup Award
 • 23 januari 2017
 • 14:30 - 19:30
 • DesignLab The Gallery, Enschede
logo-yta-startup-award

Nieuws: speciale editie

Geen gewone Young Technology Award dit jaar, maar een speciale editie: de Young Startup Award. Ben jij klaar om de regio te vertegenwoordigen met je start-up tijdens het landelijke valorisatieprogramma van Economische Zaken? Dan dagen wij jou uit om deel te nemen aan de Young Startup Award!

De Young Startup Award is bedoeld om jonge, innovatieve bedrijven in de aandacht te zetten tijdens het eindsymposium van Nederland Valoriseert!. Tijdens dit eindsymposium wordt teruggeblikt op de ontwikkelingen van de afgelopen zes jaren; welke bedrijven zijn er ontstaan, wat is er bereikt en hoe gaan we verder voor de toekomst? Dit betekent dat de Young Startup Award eenmalig geïntegreerd wordt in het programma van Nederland Valoriseert! en daardoor afwijkt van voorgaande jaren.

Het wordt een landelijke competitie, waarbij uit elke regio een finalist wordt geselecteerd die tijdens de finale op 23 januari 2017 de strijd met de finalisten uit de andere regio’s aangaat. Door middel van regionale pre-events zullen de finalisten geselecteerd worden. Voorwaarde voor deelname aan de Young Startup Award is dat je start-up in de afgelopen zes jaar geholpen moet zijn door het valorisatieprogramma. Is dit niet het geval, wees dan niet getreurd, volgend jaar kan je weer meedoen aan de Young Technology Award!

Aanmelden voor de Young Startup Award is vanaf nu mogelijk. Houd de website en social media (facebook, twitter, linkedin, instagram) in de gaten voor de laatste informatie.

12370727_875340795915424_4905479873604434327_o

Programma

Het programma volgt binnenkort.

Award

Young Startup Award
De Young Startup Award is bedoeld om jonge, innovatieve bedrijven in de aandacht te zetten tijdens Nederland Valoriseert!, het landelijke valorisatieprogramma van Economische Zaken. Ben jij op zoek naar landelijke media aandacht, nieuwe klanten, nieuwe werknemers of juist een breder netwerk? Wil jij jouw businessplan eens meten aan die van andere innovatieve bedrijven? Wil jij je regio vertegenwoordigen tijdens Nederland Valoriseert!? Dan dagen wij jou uit om deel te nemen aan de Young Startup Award, een speciale editie van de Young Technology Award!

Toelatingscriteria
Om te kunnen deelnemen aan het event, moet er aan een aantal criteria worden voldaan. Deze zijn te vinden onder het kopje ‘criteria’. 

Aanmelden
Je aanmelding zal bestaan uit een volledig ingevuld inschrijfformulier en de bevestiging van ontvangst. Vervolgens zal een pre-event georganiseerd worden waar je jouw business plan kunt presenteren. Aanmelden kan tot en met 1 november 2016.

Pre-event
Nadat de inzendingen zijn gesloten, zal er op 3 november 2016 van 15:00 – 18:00 uur een pre-event georganiseerd worden waar je je idee zal gaan pitchen aan een jury. Aan het einde van dit pre-event zal een finalist gekozen worden die de regio zal gaan vertegenwoordigen tijdens het landelijke valorisatieprogramma op 23 januari 2017. Aanwezigheid bij het pre-event is verplicht om kans te kunnen maken op een plek in de finale.

Pitch training
Tijdens het pre-event zal een pitch training gegeven worden aan alle deelnemers. Tijdens deze workshop worden de ins en outs van een goede pitch geleerd. Aanwezigheid hierbij is verplicht. 

De finale
Tijdens de finale zullen alle regio’s tegen elkaar gaan strijden voor een ervaren vakjury en publiek. De taal tijdens de finale is Nederlands.

De genomineerden hebben tijdens de finale drie minuten de tijd om te pitchen, waarna een aantal vragen van de jury volgen. De pitches worden afgewisseld met andere onderdelen van het valorisatieprogramma. Aan het einde van de avond zal de jury de winnaar bekend maken.

Prijs
De hoofdprijs is 5000 euro en kan gebruikt worden voor verdere ontwikkeling van de start-up.

Belangrijke data voor de agenda
1 november 2016: uiterlijk aanmelden Young Startup Award
3 november 2016, 15:00 – 18:00 uur: pre-event Young Startup Award
23 januari 2016, 14:30 – 19:30 uur: finale Young Startup Award

Criteria

Criteria Young Startup Award 2016

 • Je dient een businesscase in te leveren met betrekking tot een innovatie die:
  • kan worden gedefinieerd als een nieuw fysiek product, fysiek productieproces, software of componenten daarvan; innovatieve diensten
  • is geformuleerd op basis van uw eigen bedrijf en/of
  • is geproduceerd door allianties van bedrijven en/of kennisinstellingen, waaronder ten minste een bedrijf
 • Het bedrijf is ondersteund door het Nederlandse Valorisatieprogramma
 • Er is een focus op innovatie en/of onderzoek & ontwikkeling binnen het bedrijf
 • Het bedrijf is gebaseerd op een innovatie met potentiële omzet en/of met succesvolle mijlpalen. Bij voorkeur hebben pilots met potentiële klanten plaatsgevonden.
 • Het product of de dienst is schaalbaar, heeft maatschappelijke impact en een internationale ambitie.

Indien je niet aan deze criteria voldoet, is registratie onvoldoende om mee te doen met de Young Startup Award 2016.

Wall of fame

SoundEnergy – winnaar 2015

YTAwinnaar

Flexxolutions – winnaar 2014

eb141211-yta14-flexxolutions02

4Silence – winnaar 2013  – Coblue Cybersecurity winnaar Publieksprijs 2013

eb140130 YTA 4silence1 (1)

Dovideq Medical – winnaar 2012

YTA 2012

Ostendum – winnaar 2011 – Rentalite – winnaar Publieksprijs 2011

YTA 2011

Solmates – winnaar 2010

YTA 2010

Blue4Green – winnaar 2009

YTA 2009

Virobuster – winnaar 2008

01

 

Organisatie

12346418_875339879248849_3414277205906576475_n
De Young Technology Award en de Young Startup Award wordt gerealiseerd en georganiseerd door Powered by Twente Innovation Events in samenwerking met Kennispark Twente, EY (Ernst & Young), PPM Oost, Leap (The Innovation Agency) en de Universiteit Twente.

Aanmelden

Aanmelden kan gemakkelijk en snel door een e-mail te sturen naar info@poweredbytwente.nl inclusief onderstaande gegevens:

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Bedrijfsnaam
 • Adres
 • Postcode
 • Woonplaats
 • Telefoonnummer
 • Mobiele telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Korte beschrijving van je bedrijf
 • KvK nummer
 • Upload je businesscase als bijlage

Door een e-mail met bovenstaande gegevens te sturen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Let op: na aanmelding ontvang je binnen 48 uur een bevestiging van inschrijving. Mocht je geen bevestiging hebben ontvangen dan is de inschrijving ongeldig.