• Young Startup Award
 • 23 januari 2017
 • 14:30 - 19:30
 • De Grolsch Veste, Enschede

Nieuws

Lumicks wint landelijke Young Startup Award

Lumicks is de winnaar geworden van de landelijke Young Startup Award en wint de hoofdprijs van €5.000. In een zinderende finale overtuigde Olivier Heyning van Lumicks de jury door middel van een enthousiaste pitch. De Young Startup Award is dé award voor innovatieve bedrijven uit Nederland en werd dit jaar gecombineerd met het congres Nederland Valoriseert!.

Over de winnaar
Lumicks ontwikkelt apparaten waarmee biologen en biomedische wetenschappers biomoleculen kunnen bekijken en manipuleren. Hierdoor neemt kennis van DNA en eiwitten enorm toe en kan beter inzicht verkregen worden in hoe ziekten zich ontwikkelen en voorkomen kunnen worden.

Juryoordeel
De jury stond dit jaar voor een moeilijke keuze, omdat het niveau van de finalisten erg hoog was en de innovaties erg divers waren. Uiteindelijk heeft de jury Lumicks als winnaar gekozen. Volgens de jury was deze innovatie erg actief in de markt met veel ontwikkeling en maatschappelijke impact. Lumicks is het voorbeeld van valorisatie: een bedrijf dat succesvolle commercialisering bereikt op basis van jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Daarbij heeft Lumicks een sterk multidisciplinair team met een duidelijk plan om de wereld te veroveren.

De jury van de Young Startup Award bestond dit jaar uit Herman Kienhuis (directeur KPN Ventures), Leo Essink (mede-eigenaar en CEO Topicus Holding), Eelco Osse (eigenaar OEM-Group), Eric de Vries (CEO 4Silence) en Geert Braaksma (voorzitter Twente Board). De jury heeft bij het kiezen van de winnaar gekeken naar de commerciële en/of technologische vernieuwing, de oplossing, de schaalbaarheid naar de markt, de kwaliteit van het team en het bewezen succes van de innovatie en onderneming.

Nominaties
Twaalf bedrijven uit heel Nederland werden genomineerd voor de award. In aanmerking voor de prijzen kwamen ook Slim Opgewekt!, ZTRDG, BitSensor, TrusttheSource, Emosys, Invi, Rural Spark, Clear Flight Solutions, TMI en Plant-e.

Nederland Valoriseert!
Dit jaar werd de finale gecombineerd met het congres Nederland Valoriseert! waar het zesjarig bestaan van het valorisatieprogramma werd gevierd. Met het valorisatieprogramma ondersteunt het ministerie van Economische Zaken twaalf consortia bij het vormgeven van hun activiteiten op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en kennisvalorisatie. Tijdens het congres werd teruggeblikt op de resultaten en vooruitgekeken naar nieuwe initiatieven. Minister Kamp van Economische Zaken, staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Constantijn van Oranje, special envoy StartupDelta, waren hierbij aanwezig. Vanuit elk van de twaalf hubs was één finalist genomineerd die de strijd met de andere finalisten aanging tijdens de Young Startup Award.

Over de Young Startup Award
De Young Startup Award is een speciale editie van de Young Technology Award en is onderdeel van het congres Nederland Valoriseert!. De Young Startup Award is een initiatief van Powered by Twente Innovation Events en wordt georganiseerd met Kennispark Twente, PPM Oost, EY en Leap. The Innovation Agency. Deze award stimuleert de innovativiteit van ondernemers en het start-up ecosysteem in Nederland. Daarnaast biedt de verkiezing een podium aan innovatieve bedrijven.

Foto’s
Bekijk alle foto’s hier!

©foto eric brinkhorst

 

Programma

De Young Startup Award is geïntegreerd in het symposium van Nederland Valoriseert!. Het voorlopige programma vind je hieronder. Wil je aanwezig zijn bij de Young Startup Award tijdens Nederland Valoriseert!? Alle informatie over Nederland Valoriseert! en tickets zijn te vinden via www.nederlandvaloriseert.nl

programma-nederland-valoriseert

Finalisten

Twaalf finalisten strijden met elkaar om de Young Startup Award. Benieuwd naar hun innovatie? Lees de verhalen van de finalisten hieronder!

olivier-heyningLUMICKS – Olivier Heyning
Finalist regio Amsterdam 

Wat als we ziektes konden observeren op de moleculaire schaal waar ze ontstaan, en hoe medicijnen specifiek ingrijpen op bepaalde eiwitten om hun functie te blokkeren of promoten? Wat als we diagnose zouden kunnen doen met de precisie van enkele cellen en eiwitten? De Single-molecule methode is een grote doorbraak in LS, en LUMICKS heeft de key technologie en team hiervoor. Vrijwel alle ziektes en 98% van de medicijnen acteren op de schaal van enkele moleculen, zoals DNA en Eiwitten. Processen op dat niveau, zijn zeer dynamisch, met complexe interacties tussen een veelvoud van eiwitten. Het probleem is dat alle huidige methodes om op moleculaire schaal te analyseren statisch of averaged zijn: ze geven een getal, curve of structuur. Er is behoefte om te weten wat er werkelijk gebeurt tussen die eiwitten of met het DNA, al dan niet onder invloed van pharmaceutische compounds.

hilde-van-dijk

Slim Opgewekt – Hilde van Dijk 
Finalist regio Arnhem 

Slim Opgewekt realiseert stroomneutrale scholen. We merken dat scholen graag willen verduurzamen maar aanlopen tegen verschillende drempels. Daarom helpen we met het hele verduurzamingstraject: van eerlijk advies en passende financiering, het plaatsen van duurzame techniek, bewustwording onder leerlingen tot en met het beheer en onderhoud van de installaties. Om leerlingen bewust te maken ontwikkelen we zelf duurzame games en ontvangt elke school een innovatief monitoringsscherm. Dit kindvriendelijke scherm kwam tot stand dankzij de Pre-seed lening. Gelderland Valoriseert gaf ons bovendien toegang tot het benodigde netwerk waardoor we echt konden doorgroeien.

tim-houterDelft Hyperloop – Tim Houter
Finalist regio Delft 

Stel je voor: reizen van Amsterdam naar Parijs in slechts 30 minuten. Dit kunnen we mogelijk maken, met de hyperloop. Capsules reizen door een buis waarin bijna geen luchtweerstand is. Daardoor is het mogelijk om sneller, efficiënter en goedkoper te reizen dan de huidige transportmiddelen. Als de eerste ter wereld hebben wij een echt hyperloop prototype ontworpen en gebouwd. Voor ons ontwerp hebben we de innovatieprijs van Elon Musk gewonnen. Dit alles hebben we gerealiseerd samen met 75 partners in slechts één jaar. Nu nemen we de volgende stap, het ontwerpen en realiseren van een volledige hyperloop verbinding. Wat het valorisatieprogramma voor ons heeft betekend is de opzet van het proof-of-concept financiering fonds UNIIQ. Wij hebben onze aanvraag ingediend bij dit fonds. Op dit moment is dat nog niet rond, maar wie weet hoe dit ervoor staat bij de uitreiking van de Young Startup Award!

ZTRDG – René Bink
Finalist regio Den Bosch 

ZTRDG.nl is een marktplein met knettervers voedsel en bijzonder (lekkere) producten. Een marktplein dat 24/7 geopend is, vandaag bezorgd is gister geoogst of gevangen. ZTRDG.nl werkt met kleinschalige merken en bedrijven, zodat ze precies weten waar alles vandaan komt. Omdat iedereen elke dag recht heeft op goed eten. Voor anderen is dat bijzonder, maar wij maken dat gewoon. Het onderscheidend vermogen van ZTRDG.nl ligt: knetter vers, bijzonder gewoon, makkelijk zat. Na 3 maanden pilot in Amsterdam met betalende klanten is ZTRDG per 18 april ik heel Nederland beschikbaar met 500 verschillende items (groente, fruit, vis, kaas, zuivel), 960 recepten, elke week nieuwe seizoensproducten en recepten, en dagelijks blogs over eten, recepten, tips, kunst, design en interacties met lezers.

eindhoven-alex-bitsensorBitSensor – Alex Dings
Finalist regio Eindhoven

Traditionele security bedrijven slagen er niet in bedrijfs- en consumentendata te beveiligen. BitSensor brengt de gemiddelde ontdek tijd van een security breuk terug van 9 maanden naar milliseconden. Dit is mogelijk doordat BitSensor binnen de applicatie draait en zo context verzamelt. Een hacker wordt zichtbaar bij een eerste aanvalspoging. Vroege aanvalssignalen worden in kaart gebracht en gecorreleerd door BitSensor. Zo wordt een hacker-profiel opgebouwd. Het bedrijf kan dan de hacker (automatisch) blokkeren voordat hij binnenkomt. BitSensor gebruikt hiervoor alle gevisualiseerde data in het dashboard met grafieken die je door het proces van lekken vinden helpen. BitSensor heeft sinds zijn opstarten een goede samenwerking met de technische universiteit Eindhoven genoten. Zo is er op bedrijfstechnisch gebied veel samengewerkt met TU/e Innovation Lab, én is Sandro Etalle (hoofd security research group) een van BitSensor’s external advisors.

margot-verlegTrusttheSource – Margot Verleg
Finalist regio Groningen

Social media zijn veel gebruikte bronnen voor journalisten. Omdat de betrouwbaarheid van deze berichten niet gegarandeerd is, gebeurt het regelmatig dat geruchten of zelfs leugens als feiten in regionale, landelijke en internationale media gedeeld worden. TrusttheSource (TTS) is een applicatie waarmee de betrouwbaarheid van berichten op social media geverifieerd kan worden. Het programma vindt de originele bron en geeft weer hoe betrouwbaar die is. Dit gebeurt onder andere door het weergeven van de locatie en wanneer het account is aangemaakt. TTS is een webbased applicatie waar je een tweet kan invoeren. Met één druk op de knop zie je wie dit bericht als eerste online plaatste. Nadat TTS zich bewezen heeft bij Twitter, breidt de applicatie zich uit naar andere social media platformen, zoals Facebook en Instagram.

mehrdad-seirafi

Emosys – Mehrdad Seirafi
Finalist regio Maastricht 

Steeds meer mensen die bepaalde symptomen van een ernstige depressie kennen worden niet gediagnosticeerd met een ernstige depressie. Deze mensen hebben meestal last van negatieve stemmingen, slechte prestaties op het werk en een minder leuk leven. Ze zijn gevoeliger voor depressies en andere geestelijke en lichamelijke aandoeningen zoals hartfalen. Emosys heeft een draagbaar apparaat ontworpen dat gericht is op verbetering van de stemming van personen op basis van de nieuwste inzichten in de neurowetenschappen. Dergelijke bevindingen zijn de elektrische stimulatie van het perifere zenuwstelsel. Het Limburg Business Development Fonds en de BrightLands Health Campus hebben ervoor gezorgd dat de Emosys het idee verder kan ontwikkelen.

roel-van-der-kamp

Invi – Roel van der Kamp
Finalist regio Rotterdam 

1 op de 3 vrouwen wereldwijd krijgt in haar leven te maken met seksueel geweld. Deze realiteit en de angst voor seksueel geweld vormen een directe bedreiging voor je veiligheid en vrijheid om onafhankelijk te kunnen bewegen. Als reactie op dit maatschappelijk probleem heeft Invi een innovatief zelfverdedigingsproduct ontwikkeld: de Invi armband. Geïnspireerd op de natuur wordt geur ingezet om jezelf op geweldloze manier te verdedigen. In geval van een noodsituatie activeer je de armband met een eenvoudige handbeweging. Vervolgens komt er binnen enkele seconden een zeer afstotende en stinkende geurstof vrij, bedoeld om de actie van de belager te doorbreken en deze te ontmoedigen. Naast geur wordt er ook een onzichtbare DNA-marker achtergelaten op de belager. Dit kan dienen als extra bewijsmateriaal en de veroordelingskans vergroten. ECE biedt ons een omgeving waar ondernemers samenkomen en elkaar versterken. Via programma’s, coaching en een sterk netwerk krijgen we toegang tot kennis en ondersteuning die ons als ondernemer verder helpt.

harmen-rural-spark-tilburg-bredaRural Spark – Harm van Heist 
Finalist regio Tiburg/Breda

Rural Spark realiseert de slimme energienetwerken van de toekomst, gedistribueerd en betrouwbaar, vandaag al. Hiervoor gebruiken we een unieke aanpak, Hidden Design, waardoor er daadwerkelijk lokale systemen ontstaan. Het zijn onze klanten die bezig zijn het energienetwerk van morgen neer te leggen. Want toegang tot energie is essentieel voor ontwikkeling. De oplossingen bestaan gewoon, waarom doen we het dan niet? Dit vroegen wij ons ook af, wetende dat er nog meer dan 1 miljard mensen geen toegang hebben tot elektriciteit. Rural Spark heeft, met behulp van onze methode, een simpele kit ontwikkeld die gebruikt wordt door mensen in landelijk India. Met deze kit wekken ze energie op die ze zelf gebruiken, verkopen aan dorpsgenoten en uitwisselen met anderen. Zo worden ze “Local Energy Suppliers” en voorzien ze hun dorpsgenoten van betrouwbare energie. 1 Local Energy Supplier levert energie aangemodderd 12 huishoudens, en verdient daar geld mee. De oplossing lijkt en is simpel, maar de effecten zijn enorm. Dorpelingen genereren echt hun eigen energy en delen de overschotten met andere ‘Local Energy Suppliers’. Hierdoor koppelen we verschillende bronnen aan elkaar en creëren deze mensen samen het ’slim gedistribueerde energienetwerk van de toekomst’ waar we in Nederland ook naartoe willen. In 2017 zullen we opschalen naar meer dan 30.000 kits waarmee we meer dan 300.000 gezinnen kunnen bereiken (1,5 miljoen mensen). Zij bouwen het energienetwerk van de toekomst.

airport-twente-nico-nijenhuis

Clear Flight Solutions – Nico Nijenhuis 
Finalist regio Twente

Clear Flight Solutions specialiseert zich in het grensvlak van drones en de natuur. Dat doen we onder andere met onze Robirds, waarmee we vogels verjagen uit gebieden waar je ze niet wilt hebben. Typische segmenten zijn de luchtvaart, afval sector, havengebieden, landbouw, en olie- en gasindustrie. Wij bieden services en implementeren onze complete methode om effectief te verjagen. Resultaten zijn indrukwekkend, waarbij reducties tot 95% geen uitzondering zijn. We bieden echter ook andere diensten en mogelijkheden rondom drones en de natuur. We werken mee in natuur- en dierenbescherming met een drone technologie die bijvoorbeeld automatisch weidevogelnesten kan herkennen in agrarisch land, en helpen met ecologische assessments met behulp van drones. Zo leveren wij continu een meerwaarde voor de klant, met een extreem hoge klanttevredenheid tot gevolg. De Universiteit Twente gaf ons de mogelijkheid onze business case uit te werken en samen met een team van onderzoekers het product verder te ontwikkelen. Daarnaast heeft Twente ons geholpen met het zoeken naar financiering.

tmi-michiel-kalverdaTMI – Michiel Kalverda
Finalist regio Utrecht

Nieuws is er voor iedereen. Van jong tot oud, dik tot dun, modern tot ouderwets. Wat we een beetje vergeten is dat veel grote nieuwsorganisaties een complete groep overslaan: jongeren. Natuurlijk kun je prima om 8 uur het journaal aanzetten, maar wie zit er nog te wachten tot het acht uur is voordat je nieuws tot je neemt? TMI wil de hele dag, of je nou op de wc zit of op de bus staat te wachten, kijken naar kanalen die we uitkiezen. Online, op social media en met een totaal nieuwe insteek, dat is waar TMI om draait. TMI begrijpt dat niet iedereen zit te wachten op een saai en droog journaal en dus stapt TMI daar direct vanaf. Geen saaie nieuwsitems meer, geen monotone nieuwslezers die eruit zien alsof ze totaal geen zin in het leven meer hebben en misschien nog wel belangrijker: geen depressiviteit meer als je naar het nieuws kijkt. Bij TMI zie je de onderwerpen die jij als jongere interessant vindt, dingen waar je dagelijks tegenaan loopt en thema’s waarvan je het bestaan nog niet wist. Het kunnen onderwerpen zijn die al lang spelen of nog heel erg lang gaan spelen, maar wij zijn niet vies van de nieuwste trends. Korte en snelle items op de kanalen waar jij je bevindt. Iedere dag zijn we aanwezig op Snapchat en iedere week kun je van ons een nieuwe video verwachten op YouTube.

marjolein-helder-plant-e

Plant-e – Marjolein Helder
Finalist regio Wageningen

Plant-e ontwikkelt producten waarbij levende planten elektriciteit genereren. De technologie stelt ons in staat om elektriciteit te produceren met levende planten op praktisch elke locatie waar planten kunnen groeien en waar veel water aanwezig is. De technologie is gebaseerd op natuurlijke processen en is veilig voor zowel de plant als de omgeving. De huidige producten met Plant-e technologie bestaan uit modulaire opstellingen. Dit vind je terug in de Plant-e modules en in de DIY box (groot en klein). Daarnaast werkt Plant-e volop aan onderzoek en ontwikkeling van een systeem wat toegepast kan worden in bestaande natte natuur, een slangensysteem wat ondergronds aangelegd wordt. In het modulaire systeem wordt de natuur naar de technologie gebracht en met het slangensysteem brengen we de technologie naar de natuur. De producten zijn gebaseerd op een technologie ontwikkeld aan Wageningen University. De technologie werd in 2007 gepatenteerd, waardoor Plant-e nu de patenthouder is.

Video's

Finalist regio Amsterdam – Lumicks 

Finalist regio Arnhem – Slim Opgewekt 

Finalist regio Delft – Delft Hyperloop

Finalist regio Den Bosch – ZTRDG

Finalist Regio Eindhoven – BitSensor

Finalist regio Groningen – TrusttheSource

Finalist regio Tilburg/Breda – Rural Spark

Finalist regio Twente – Clear Flight Solutions

Finalist regio Utrecht – TMI

Finalist regio Wageningen – Plant-e

Jury

De jury van de Young Startup Award bestaat uit 5 personen. We introduceren ze hieronder:

hermankienhuis-bw-1

Herman Kienhuis – Directeur KPN Ventures
Herman is Managing Director van KPN Ventures, het venture wapen van de Nederlandse telecomoperator KPN en oprichter van River Venture Partners. Voorafgaand hieraan was hij oprichter van SanomaVentures, verantwoordelijk voor de digitale productontwikkeling bij Sanoma Digital, was hij Strategie en M&A Director bij Sanoma Media en werkte hij als Strategy Consultant bij McKinsey. Herman heeft een master in Chemial Engineering aan de Universiteit van Groningen en een MBA van INSEAD. Hij combineert een sterke interesse in technologie, innovatie en duurzame ontwikkeling met een liefde voor vintage design, live muziek en slowfood.

leo-essink

Leo Essink – Mede-eigenaar en CEO Topicus Holding
Leo Essink is mede-eigenaar en CEO van Topicus Holding. Topicus is de innovatieve ICT-dienstverlener en werkzaam in de sectoren Finance, Onderwijs, Overheid en Zorg. Topicus ontwikkelt nieuwe dienstverleningsconcepten voor haar klanten, waarbij de mogelijkheden van moderne technologie optimaal benut worden. Voorafgaand hieraan was Leo lid van de directie en het raad van bestuur van Ordina Nederland en was hij CEO en eigenaar van Utopics Information Architects. Leo heeft een master in Business Economics en een postdoctorale opleiding in Business Information Technology.

eelco-osseEelco Osse – Eigenaar OEM-Group
Eelco Osse is eigenaar van de Osse Equipment Manufacturing Group (OEM-Group). De OEM-Group is een groep verschillende bedrijven die actief zijn in de technologische industrie. De groep ondersteunt en faciliteert de aangesloten werkmaatschappijen bij het ontwikkelen van innovatieve technieken, producten en processen. Onder de OEM-Group vallen o.a. de gerenommeerde volwassen bedrijven en start-ups als Machinefabriek Boessenkool, Thomassen Machining B.V., Dutch Sigma, MultiToolTrac en S4Manufacturing. Eelco is Ingenieur Mechanical Engineering en actief in verschillende projecten.

eric-de-vriesEric de Vries – CEO 4Silence
Eric de Vries is CEO van 4Silence. 4Silence werkt aan het verminderen van geluidsoverlast in het verkeer. Het team ontwikkelt toepasbare oplossingen die voortkomen uit wetenschappelijk onderzoek. Duurzame geluidsvermindering, of zoals 4Silence het verwoordt, sustainable noise reduction, is daarbij altijd het doel. Naast het werk bij 4Silence is Eric partner van SoundInsight. Eric heeft o.a. een verleden als adjunct directeur van Temmink Groep B.V. en beschikt over een diploma Civiele Techniek. Tevens heeft Eric in 2013 de Young Technology Award gewonnen en weet hij als geen ander wat de finalisten doormaken.

geert-braaksma

Geert Braaksma – Voorzitter Twente Board
Geert Braaksma is sinds 1 januari 2016 voorzitter van de Twente Board. De Twente Board draagt bij aan de realisatie van de economische ontwikkeling van Twente en heeft de ambitie om Twente te ontwikkelen tot een Europees toonaangevende technologische topregio. De Twente Board richt zich op het versterken van de topsector hightech systemen en materialen(HTSM). Tot november 2015 was hij onder andere werkzaam in verschillende internationale directiefuncties bij Sensata Technologies. Geert Braaksma studeerde elektrotechniek in Leeuwarden. Naast de werkzaamheden voor de Twente Board is hij ook zelfstandig ondernemerscoach.

Moderator
Jim Stolze – Innovatie consultant en Dagvoorzitter
Jim Stolze is de moderator van de Young Startup Award. 
Jim is een pionier en consultant op het gebied van digitale transformatie. Hij staat bekend als de drijvende kracht achter de TEDx-conferenties in Europa en het Midden Oosten. Bij RTLZ is hij wekelijks te zien als innovatie-deskundige in het televisieprogramma Toekomstmakers. Jim werkte samen met StartupDelta aan een groots festival (Startup Fest Europe) en hij schreef twee boeken ‘Hoe overleef ik mijn inbox’ en ‘Uitverkocht’.

Award

Young Startup Award
De Young Startup Award is bedoeld om jonge, innovatieve bedrijven in de aandacht te zetten tijdens Nederland Valoriseert!, het landelijke valorisatieprogramma van Economische Zaken. Ben jij op zoek naar landelijke media aandacht, nieuwe klanten, nieuwe werknemers of juist een breder netwerk? Wil jij jouw businessplan eens meten aan die van andere innovatieve bedrijven? Wil jij je regio vertegenwoordigen tijdens Nederland Valoriseert!? Dan dagen wij jou uit om deel te nemen aan de Young Startup Award, een speciale editie van de Young Technology Award!

Toelatingscriteria
Om te kunnen deelnemen aan het event, moet er aan een aantal criteria worden voldaan. Deze criteria zijn te vinden onderaan deze pagina.

Aanmelden
Je aanmelding zal bestaan uit een volledig ingevuld inschrijfformulier en de bevestiging van ontvangst. Vervolgens zal een pre-event georganiseerd worden waar een selectiecommissie de formulieren zal beoordelen. Aanmelden kan tot en met 2 november 2016.

Pre-event
Nadat de inzendingen zijn gesloten, zal de selectiecommissie op 3 november 2016 bepalen wie de finalist wordt die Twente zal vertegenwoordigen tijdens het landelijke valorisatieprogramma op 23 januari 2017.

De finale
Tijdens de finale op 23 januari 2017 zullen alle regio’s tegen elkaar gaan strijden voor een ervaren vakjury en publiek. De taal tijdens de finale is Nederlands.

De genomineerden hebben tijdens de finale drie minuten de tijd om te pitchen, waarna een aantal vragen van de jury volgen. De pitches worden afgewisseld met andere onderdelen van het valorisatieprogramma. Aan het einde van de avond zal de jury de winnaar bekend maken.

Prijs
De hoofdprijs is 5000 euro en kan gebruikt worden voor verdere ontwikkeling van de start-up.

Criteria Young Startup Award 2016

 • Je dient een businesscase in te leveren met betrekking tot een innovatie die:
  • kan worden gedefinieerd als een nieuw fysiek product, fysiek productieproces, software of componenten daarvan; innovatieve diensten
  • is geformuleerd op basis van uw eigen bedrijf en/of
  • is geproduceerd door allianties van bedrijven en/of kennisinstellingen, waaronder ten minste een bedrijf
 • Het bedrijf is ondersteund door het Nederlandse Valorisatieprogramma
 • Er is een focus op innovatie en/of onderzoek & ontwikkeling binnen het bedrijf
 • Het bedrijf is gebaseerd op een innovatie met potentiële omzet en/of met succesvolle mijlpalen. Bij voorkeur hebben pilots met potentiële klanten plaatsgevonden.
 • Het product of de dienst is schaalbaar, heeft maatschappelijke impact en een internationale ambitie.

Indien je niet aan deze criteria voldoet, is registratie onvoldoende om mee te doen met de Young Startup Award 2016.

Organisatie
De Young Technology Award en de Young Startup Award wordt gerealiseerd en georganiseerd door Powered by Twente Innovation Events in samenwerking met Novel-T, EY (Ernst & Young), PPM Oost, Leap (The Innovation Agency) en de Universiteit Twente.

12346418_875339879248849_3414277205906576475_n

Wall of fame

Lumicks – winnaar 2016

 

SoundEnergy – winnaar 2015

YTAwinnaar

Flexxolutions – winnaar 2014

eb141211-yta14-flexxolutions02

4Silence – winnaar 2013  – Coblue Cybersecurity winnaar Publieksprijs 2013

eb140130 YTA 4silence1 (1)

Dovideq Medical – winnaar 2012

YTA 2012

Ostendum – winnaar 2011 – Rentalite – winnaar Publieksprijs 2011

YTA 2011

Solmates – winnaar 2010

YTA 2010

Blue4Green – winnaar 2009

YTA 2009

Virobuster – winnaar 2008

01