• Twentebal
  • 1 juli 2017
  • 11:30 - 17:00
  • Landgoed Zonnebeek

Home

Twentebal 2016

Het decor van het jaarlijkse Twentebal was ditmaal Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. Met ruim 100 gasten zorgt het Twentebal voor mooie ontmoetingen tussen mensen uit de wereld van het bedrijfsleven, politiek, sport, wetenschap, onderwijs, cultuur, media en entertainment. Helaas regende het de hele dag waardoor het klootschieten werd ingeruild voor een potje bowlen. Dit maakte de strijd tussen ‘Oost’ en ‘West’ er niet minder fanatiek om. Na enkele uurtjes ‘gooien’, werd de strijd gewonnen door Oost!

Wij danken hoofdsponsor Stichting Kennispark Twente die samen met Telecats, NIBC, BDO, Universiteit Twente, Johma, Foodconnect, De Bloemenbeek, Huis ter Duin en Albers De Vries communicatie, het Twentebal mogelijk maakte. Zie hieronder een kleine fotoimpressie. (Foto’s door Margot de Heide)Twentebal 2016

 

 

Informatie

Twentebal is een jaarlijks (besloten) terugkerend uniek klootschiet evenement waar op stijlvolle, verrassende en ongedwongen wijze duurzame verbindingen tot stand worden gebracht tussen vooruitstrevende Twentenaren en ‘de rest van Nederland’, uit de wereld van bedrijfsleven, politiek, cultuur, wetenschap, topsport, onderwijs, media en entertainment.

Tijdens deze netwerkdag gaat men traditiegetrouw ‘klootschieten met verrassingen’ in de bijzonder fraaie omgeving van Twente. Onderweg zal hoofdsponsor Kennispark Twente de deelnemers meenemen op een ‘expeditie’ langs Twentse top innovaties: ‘High Tech Systems & Materials’.

Sportieve inzet tussen ‘Oost en West’ is al meer dan 20 jaar het winnen van de felbegeerde en gewichtige ‘Carel Enkelaar’ trofee. Klootschieten is een spel dat in de Middeleeuwen al razend populair was en waar de vaderlandse dichter Joost van den Vondel menig ode aan heeft gewijd. Naast de ‘strijd’ om de felbegeerde Carel Enkelaar trofee, legt u duurzame verbindingen en en doet u interessante contacten op tijdens deze dag. U kunt zich echter niet opgeven voor deelname, u dient hiervoor officieel uitgenodigd te worden.

 

Voorgaande edities

Oost en west op zijn best

Twentebal 2014 was een zeer geslaagde dag! Zo’n 100 gasten hebben een prachtige dag beleefd. Er werd fanatiek en enthousiast gekloot in de aanwezigheid van goed gezelschap, met onderweg aandacht voor culinaire verrassingen voor de broodnodige energie.

De heer Frits Huffnagel trok de kar als aanvoerder van het westen. Zij gingen de strijd aan met het oosten onder leiding van Marga Bult. Tot op het laatste moment was het spannend met het westen als uiteindelijke winnaar. Uiteraard wil het oosten volgend jaar revanche. Ook al draaide het vanzelfsprekend niet om de winst maar om de gezelligheid, de contacten, de ontmoetingen en het fraaie Twentse decor. De dag werd afgesloten met een heerlijke proeverij verzorgd door Hotel de Zwaan.

Al met al een fantastische dag!

Historie

20 x Loat kuul’n den kloot

In 1979 startte programmadirecteur NOS televisie Carel Enkelaar met een klootschietersontmoeting tussen ‘Buurse en de rest van de wereld’ zoals hij het zelf zei. Buursenaren en andere relaties uit Twente namen het op tegen voornamelijk mensen die werkzaam waren in de Hilversumse media, politiek en amusementswereld.

De basis voor het succes van deze dag was de jaarlijkse reünie van mensen met een totaal verschillende achtergrond, die het in praktijk uitstekend met elkaar konden vinden.

Aanvankelijk werd het ‘songfestival principe’ nageleefd; het winnende team moest het jaar erna de organisatie op zich nemen. Zoals u wellicht begrijpt vond het evenement bijna altijd op Twentse bodem plaats.

Op uitnodiging van Jan Huybregts, toenmalig secretaris Betaald Voetbal van de KNVB, is ertwee keer (o.a. in 1991) in de bossen rondom het Sportcentrum in Zeist kogelgeworpen. In 1992 heeft Jan Gerretchen namens Atag, in de omgeving van Ulft/Doetinchem, de organisatie op zich genomen en de passanten in het Amsterdamse Bos hebben ook één keer dit evenement klootschieten mogen meebeleven.

De afleveringen die in Twente en omgeving werden georganiseerd vonden behalve in Buurse ook plaats in Weerselo (1987; bij Havezathe ’t Everloo) en Alstätte (1994-1998; bij de Haarmühle van Clemens August Brüggemann). Na het overlijden van Carel Enkelaar in 1996 nam zoon Jeroen de organisatie op zich.

In 1999 hebben we voor de eerste maal geklootschiet bij Uitspanning Florilympha, gelegen in het landgoed ‘Het Meuleman’. Door de medewerking van Bram Hulshof, toenmalig voorzitter van de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente, konden we zowel in 1999, 2000 en 2001 er een prachtige route uitstippelen.

Enkele deelnemers van toen:

Jan de Troye – Programmacommissaris NOS
Toni Boltini – Circusdirecteur
Guus Jansen – Strengholt Group
Joop van Zijl – Televisiepresentator
Kees Buurman – Programmadirecteur NOS Radio
Jan Gerretchen – Commercieel directeur ATAG
Jan Huybregts – Secretaris betaald voetbal KNVB
Gerard Joling – Zanger
Viola van Emmenes – Televisiepresentatrice
Ben Steneker – Zanger
Bram Hulshof – Voorzitter KvK Veluwe en Twente
Cees van Cuilenborg – Televisiepresentator sport
Susan Blokhuis – Televisiepresentatrice
Maurice Hermans – Impressario
Ad Ploeg – Staatssecretaris
Fred Oster – Televisiepresentator
Jack van de Voorn – Sportverslaggever tv
Eric Nijkamp – Directeur NykampNyboer
Ferdinand Fransen – Directievoorzitter Arke Reizen
Johan Schreur – Eigenaar Profish en oprichter Johma
Jhr. George Reuchlin – Organisatieadviseur
Willem Oltmans – Journalist
Paul Römer – Televisieregisseur
Bob Oomkens – Directeur Johma
Thomas Lepeltak – Journalist ‘Stan Huygen Journaal’ De Telegraaf
Dik Bruynesteyn – Tekenaar
Wim Bosboom – Televisiepresentator
Eli Asser – Scenarist
Harrie Muller – Journalist De Telegraaf
Chris Smeekes – Directeur Stichting Ether Reclame
Louis van Gasteren – Cineast
Pieter Bos – Journalist Tubantia
Theo Douwenga – Directeur Generale Bank
Henny Everts – Directeur RTV Oost
Henk Brusse – Directeur Buttonboss

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Twente Connection, organisator van het evenement Twentebal, bestaat uit onderstaande personen:

  • Annick van der Lof-de Groen; Ondernemer-Bestuurder
  • Frits Huffnagel; Citymarketing & Communicatie
  • Nancy Trip; Powered by Twente & Novel-T
  • Stephan Stokkermans; Grand Hotel Huis ter Duin
  • Raymond Strikker; Landhuishotel De Bloemenbeek

Ambassadeurs van Twentebal zijn:

Han ten Broeke; Lid van de Tweedekamer (VVD)
Loek de Vries; CEO Koninklijke Ten Cate
Dave Blank; Scientific Director at MESA+ Institute for Nanotechnology
Marga Bult; DGA VIP Events, zangeres, presentatrice en actrice
Jeroen Enkelaar; Communicatie- en Destinatiemarketing consultant
Dolf Ruesink; Journalist Twentsche Courant Tubantia

Aanmelden

Het Twentebal is een besloten evenement. Uitnodigingen door het bestuur en sponsoren zijn op persoonlijke titel.