• Route Suc6
  • 16 november 2016
  • 18:30 - 20:00
  • The Gallery, Hengelosestraat 500, Enschede
Schermafbeelding 2016-05-03 om 15.24.40

Nieuws

Route Suc6: Ondernemen op basis van gevoel

Wees niet bang, ga er voor!

Afgelopen woensdag vond een nieuwe editie van de Route Suc6 plaats die geheel in het teken stond van sport. Het Grand Café in the Gallery in Enschede zat vol studenten, ondernemers en andere nieuwsgierige bezoekers die de succesverhalen maar ook de tegenslagen van Giels Brouwer (CEO SciSports) en Bas Nijhuis (Scheidsrechter Eredivisie/Europa League) mochten horen. De presentatie van de avond was in de handen van Dorothée Loorbach.

Startend met een overheerlijke daghap, een broodje warm vlees met frites geserveerd door Chef Catering, konden studenten en ondernemers alvast in de voetbalstemming komen.
Majestix zorgde voor de muziek met de nodige beats. Om 18.30 uur zat het Grand Café vol bezoekers en kon het programma beginnen. Na een korte introductie opende Dorothée het gesprek met Giels over zijn succesvolle start-up SciSports. Deze start-up helpt professionele voetbalorganisaties met het begrijpelijk maken van voetbaldata.

‘Hoe is SciSports begonnen?’ Giels: ‘Het allereerste begin was toen ik football manager op school aan het spelen was. Het was een game gemaakt door vrijwilligers. Toen ik bezig was met mijn bachelor kwamen mijn vrienden op het idee om het spel na te bouwen. We zagen dat er data was, maar ook dat er niks mee werd gedaan. Dat was het moment dat we dachten dat we er iets mee moesten doen. We begonnen, maar hadden geen idee of we het konden’.

Toch bleken ze het te kunnen, want binnen een korte tijd stonden de media in de rij. ‘Hoe kwam dat zo snel?’ Giels: ‘We hebben een aantal goede cases gemaakt en vervolgens hebben we laten zien wat we te bieden hadden. We willen het voetbal mooier maken en dat zagen anderen ook in.’

‘Hoe reageerden de clubs?’ Giels: ‘De scouts dachten dat er minder werk te doen zou zijn als wij zouden komen. Toch nemen wij het werk niet weg van de scouts, maar moeten we ze overtuigen dat zij efficiënter werk kunnen verrichten. Dit is een langdurig proces waarbij je jezelf continu moet bewijzen. Dat is lastig, want je bent jong en een start-up. Inmiddels hebben we grote clubs als Chelsea en Arsenal binnen, dat is een jongensdroom. Als zij met je willen werken dan weet je gewoon dat je heel ver bent, hoewel dat soms best raar is.’

Na een inspirerend verhaal van Giels, kwam scheidsrechter Bas het podium op. Dorothée viel gelijk met de deur in huis: ‘Waarom wilde je scheidsrechter worden?’ Bas: ‘Ik had altijd commentaar bij voetbalwedstrijden en mijn vader, die toen scheidsrechter was, vroeg of ik ook een keer wilde fluiten bij een wedstrijd. Ik ben dat toen gaan doen en mensen zagen dat ik steeds beter werd. Toen ben ik er eigenlijk zo ingerold’.

‘Wat voor type scheidsrechter ben jij?’ Bas: ‘Ik doe alles op gevoel. Er zijn regels, maar ik doe wel mijn eigen ding. Ik ben heel natuurlijk, kan makkelijk fouten toegeven en ben gewoon mezelf in het veld. Als je dat doet dan pakt het goed uit’.
Ondanks alle kritiek staat Bas elk weekend vol goede moed op het voetbalveld. ‘Wat motiveert je elke keer weer het veld op te stappen?’ Bas: ‘De sfeer als je het veld oploopt bij een wedstrijd, of als je fluit voor 100.000 mensen, dat is zo mooi als tukker uit Enschede.’

‘Hoe kwam je erbij om ook ondernemer te worden en een bakkerij te beginnen?’ Bas: ‘Ik vind het leuk om ergens voor te gaan. Het maakt niet uit wat je doet, als je over voetbal begint dan komt het zakelijke daarna wel. Toen heb ik besloten een bakkerij te beginnen, waarbij mijn bekendheid gezorgd heeft voor groot succes in Haaksbergen. Nu ik de bakkerij heb, wil ik weer iets nieuws. Ik wil meer ondernemen, want dat vind ik leuk. Wie weet komt er een tweede bakkerij of wat anders leuks.’

De avond werd afgesloten met de gouden tip voor succesvol ondernemen. Beide heren gaven dezelfde tip: ‘Wees niet bang, ga er voor!’

De volgende editie van de Route Suc6 vindt plaats op 16 november 2016. Ben je benieuwd naar het thema en de sprekers? Houd deze website in de gaten!

RouteSuc6 8 juni

Vorige edities

Schermafbeelding 2016-06-09 om 13.29.21

Schermafbeelding 2016-06-09 om 13.29.41
Schermafbeelding 2015-11-25 om 09.46.07


Schermafbeelding 2015-01-16 om 14.28.14

Schermafbeelding 2014-01-24 om 14.24.11Schermafbeelding 2014-01-24 om 14.22.26

Schermafbeelding 2014-01-24 om 14.18.15

 

Route Suc6 - 2010

Wat is de Route Suc6?

 

Tijdens de Route Suc6 delen succesvolle gevestigde ondernemers hun keuzes, ervaringen en verhalen met studenten en jonge (startende) ondernemers.

Het concept van het evenement is vergelijkbaar met het populaire programma College Tour van Nova. Samen met de ruim 100 aanwezigen zal de host van de avond de gast interviewen. Wat is de route naar succes geweest? Wat voor tips kan hij of zij bijvoorbeeld aan startende ondernemers geven? De insteek van het interview is kennismaken met de persoon en zijn activiteiten. Dit op een laagdrempelige en toegankelijke manier. Het aanwezige publiek krijgt veel gelegenheid om vragen te stellen. Alsof we met 100 mensen samen aan de bar staan en een goed gesprek met elkaar voeren.

Route Suc6 is een initiatief van Powered by Twente in samenwerking met Saxion, Kennispark Twente en Twente Branding.

Blijf op de hoogte

Laat hieronder uw gegevens achter en blijf op de hoogte over nieuwe edities van Route Suc6!

Aanmelden

Helaas is het nog niet mogelijk om je aan te melden voor de volgende editie van Route Suc6! Blijf op de hoogte via deze website.