• Route Suc6
  • 15 november 2017
  • 18:30 - 20:00
  • The Gallery, Hengelosestraat 500, Enschede

Nieuws

Route Suc6 met Sander Schimmelpenninck:
“Hard werken blijft de belangrijkste voorwaarde voor succes”

Afgelopen woensdag vond een nieuwe editie van de Route Suc6 plaats. Honderd studenten en ondernemers luisterden in the Gallery in Enschede naar de succesverhalen en tegenslagen van ondernemer Sander Schimmelpenninck. Sander Schimmelpenninck heeft in het verleden verscheidene pizzeria’s gerund en is sinds 2016 fulltime hoofdredacteur van de Quote. De presentatie van de avond was in de handen van Dorothée Loorbach.

De avond startte met de beats van Majestix met een daghap geserveerd door Chef Catering. Om 18.30 uur zat het Grand Café vol bezoekers en ging het programma van start met jonge ondernemer Elke Bies over Stichting Nesst. Stichting Nesst is een broeines(s)t voor studenten en young professionals die bereid zijn hun passie te volgen door hun eigen start-up te creëren. In een zes maanden durend honoursprogramma leren leden verschillende onderwerpen; van brainstormen en teamvorming tot het construeren van businessplannen en pitchen aan beleggers voor financiering.

Vervolgens betrad Sander Schimmelpenninck het podium en vertelde hij over de start van het ondernemerschap. Sander: “Na mijn studie Rechten vond ik dat ik iets anders moest gaan doen. Ik ben samen met mijn beste vriend Jaap een pizzatent begonnen. Een basale actie, maar we hebben er veel van geleerd. Het was goed om zelf verantwoordelijk te zijn en hard te werken.” Dorothée: “Toch ben je na een tijdje weer gestopt, wat was jij eigenlijk voor ondernemer?” Sander: “Goede vraag. Ik vond het super leuk om iets te beginnen en creatief te zijn, maar als het goed gaat dan wordt het werk en dan gaat de lol er snel af. Ik wil dan weer wat nieuws doen”.

“En toen kwam je bij de Quote terecht als hoofdredacteur”. Sander: “Ja, dat had ik vroeger niet gedacht. Ik kwam in gesprek met iemand bij de Quote en ik dacht hier ligt mijn kans. Ik wilde hoofdredacteur worden”. Dorothée: “Hoe is je dat gelukt?”. Sander: “Ik heb duidelijk kenbaar gemaakt wat mijn ambitie is en als je dat doet dan is de kans groot dat het zal lukken. Bij Quote wordt van je verwacht dat je zichtbaar bent en je kenbaar maakt en dat heb ik gedaan”.

Dorothée: “Wat maakt jou baan als hoofdredacteur leuk?” Sander: “Het leukste van mijn baan is dat ik constant mensen ontmoet: van mensen uit de Quote 500 tot jongens die net beginnen.” Dorothée: “Wat leer jij van de nieuwe generatie, de jonge miljonairs van tegenwoordig, en hoe bereik je die plek?” Sander: “De meeste jonge ondernemers in de Quote 500 zijn serieuze tech jongens. Zij werken heel veel. Je moet echt hard werken voor succes, de visie en de focus komen later wel”. Dorothée: “Welke rol speelt geld hierbij? Ben je succesvol als ondernemer als je veel geld verdient?” Sander: “Je kan wel succesvol zijn zonder veel geld te verdienen, maar je kan niet veel geld verdienen zonder succesvol te zijn. Geld is de graadmeter van succes, maar het is geen doel. Er zijn veel meer belangrijke dingen.”

Aan het einde van de avond wilde het publiek graag weten of Sander in de toekomst nog wil ondernemen. Sander: “Ondanks dat ik nu in loondienst ben, ben ik ondernemender dan ooit! Ik werk ontzettend hard. Het zou goed kunnen dat ik over een paar jaar weer ga ondernemen of een baan zoek waar het ondernemende inzit. Ondernemen vind ik het mooiste wat er is. Voor nu ben ik een echte journalist”.

De volgende editie van de Route Suc6 vindt plaats op woensdag 15 november 2017. Ben je benieuwd naar de sprekers? Houd www.routesuc6.nl in de gaten voor de laatste informatie.

De foto’s van de Route Suc6 zijn te vinden op Facebook en via Google Foto’s.

Fotografie: J. Wassenaar

Vorige edities

2017


Sander Schimmelpenninck

Hoofdredacteur Quote

‘Hard werken blijft de belangrijkste voorwaarde voor succes!’

 
 


Kim Kötter
Eigenaar Miss Nederland, presentatrice omroep WNL

‘Ondernemen is vrijheid, risico nemen en hardleers!’

 


Dorothée Loorbach

Eigenaar SoundofConfetti en mede-eigenaar Lucid

‘De grootste fout die ik gemaakt heb? Wat is fout? Het is een route die je bewandelt’.

 

 

2016

schermafbeelding-2016-11-17-om-15-47-43

Schermafbeelding 2016-06-09 om 13.29.41
Schermafbeelding 2015-11-25 om 09.46.07


Schermafbeelding 2015-01-16 om 14.28.14

Schermafbeelding 2014-01-24 om 14.24.11Schermafbeelding 2014-01-24 om 14.22.26

Schermafbeelding 2014-01-24 om 14.18.15

 

Route Suc6 - 2010

Wat is de Route Suc6?

Tijdens de Route Suc6 delen succesvolle gevestigde ondernemers hun keuzes, ervaringen en verhalen met studenten en jonge (startende) ondernemers.

Het concept van het evenement is vergelijkbaar met het populaire programma College Tour van Nova. Samen met de ruim 100 aanwezigen zal de host van de avond de gast interviewen. Wat is de route naar succes geweest? Wat voor tips kan hij of zij bijvoorbeeld aan startende ondernemers geven? De insteek van het interview is kennismaken met de persoon en zijn activiteiten. Dit op een laagdrempelige en toegankelijke manier. Het aanwezige publiek krijgt veel gelegenheid om vragen te stellen. Alsof we met 100 mensen samen aan de bar staan en een goed gesprek met elkaar voeren.

Route Suc6 is een initiatief van Powered by Twente Innovation Events in samenwerking met Saxion, Novel-T en Student Union.

FOTO ERIC BRINKHORST

Blijf op de hoogte

Laat hieronder je gegevens achter en blijf op de hoogte over nieuwe edities van Route Suc6!

Aanmelden

Het is op dit moment niet mogelijk om je aan te melden. Houd de website in de gaten voor meer informatie.