• First Tuesday – Venture Café
  • n.n.b.
  • 16:45 - 18:00
  • The Gallery, Hengelosestraat 500, Enschede

Nieuws

FIRST TUESDAY – VENTURE CAFE 6 JUNI 2017
Een geslaagde editie van het Venture Café op 6 juni in The Gallery in het Grand Café. Naast het inspirerende verhaal van Lute Broens over zijn successen met Pentair X-Flow en zijn mislukte investering in Biaqua BV, werden er nieuwe contacten gelegd tussen ondernemers, investeerders en studenten onder het genot van een hapje en drankje.

Dit was tevens de laatste editie van het Venture Café voor de zomer. Meer informatie over de programmering na de zomer verschijnt op deze website zodra daar meer over bekend is.

We hopen u te zien na de zomer!

Dit programma wordt georganiseerd en gerealiseerd door Innovation Industries, Value Creation Capital, TechNano Fund, Oost NL, Novel-T en Powered by Twente Innovation Events.

First Tuesday - Venture Café

First Tuesday – Venture Café is een vrijblijvend programma, opgezet om kennis en ervaring uit te wisselen op het gebied van financieren en scaling up van tech ondernemingen. Hierbij willen we kennis, inspiratie en netwerk delen met ondernemers en investeerders.

Elke eerste dinsdag van de maand krijgen ondernemers en investeerders de gelegenheid om in korte pitches ideeën, vragen en nieuws te presenteren. Als deelnemers bepaalt u zelf de onderwerpen op de agenda en kunt u zelf een podium krijgen.

First Tuesday – Venture Café is er voor ondernemers, venture capitalists, informal investors, banken en overige financiers, innovators en ondernemende studenten.

Voorgaande edities

4 oktober 2016: Kick-off meeting

32f0348Op 4 oktober heeft Willem van den Berg, Value Creation Capital (TechNano en Security of Things Fund), gesproken over zijn ervaringen met met financiering en scaling up van tech bedrijven.

 

 

1 november 2016: Venture Capital Fonds Innovation Industries

35b6e68Tijdens de tweede editie van First Tuesday – Venture Café heeft Harm de Vries gesproken over het nieuwe venture capital fonds van Innovation Industries.

 

 

6 december 2016: Fund the Future VI 

sprekersftf

Tijdens Fund the Future VI spraken Willem van den Berg (Value Creation Capital), Nard Sintenie (Innovation Industries), Harry Dolman (HPE Growth Capital) en Pieter Rhemrev (PPM Oost) de route naar exit.

 

 

7 februari 2017: Financiering van bedrijven

De editie van 7 februari stond in het teken van de financiering van bedrijven. Op het podium stonden serial entrepreneur Hans Brouwer van Nascent Ventures. Hij sprak over Nascent Ventures en Optics11. Verder sprak Gerard Hofmeijer van Schillebree en Ondernemer + Praktijk over alternatieve financiering en stapelfinanciering.

7 maart 2017: Debiteurenbeurs en Innovatiekredieten

Op 7 maart stonden Bernd Vinke, co-founder van Debiteurenbeurs, en Tom Paffen, PPM Oost, op het podium. Zij spraken over de werkwijze van Debiteurenbeurs en de mogelijkheden om (online) Innovatiekredieten aan te vragen.

 


4 april 2017: Teams

Op 4 april stonden Radboud Dood (Oost NV) en Martijn Enter (o.a. Innovation Industries, Twente Technology Fund, NovoLanguage) op het podium. Radboud Dood sprak over Business Angel Financiering. Martijn Enter gaf de best practices om een succesvol team samen te stellen voor je bedrijf.

 


2 mei 2017: Het professionaliseren en aansturen van teams

Op 2  mei deelde Job Elders (Greenfield) zijn visie over het aansturen van teams. Michiel Lodder (20Med Therapeutics) vertelde over zijn ervaringen met het zetten van de volgende stap: van een start-up naar een goed team.

 

 

 

6 juni 2017: Lute Broens 

Op zes juni deelde Lute Broens zijn inspirerende verhaal over zijn successen met X-Flow en zijn mislukte investering in BiAqua.

Deelnemers

Onderstaande bezoekers waren aanwezig op 6 juni 2017:

Sjoerd van Groning NovoServe
raoul timmermans Zaakgenoten
Dean de Boer Student at the University of Twente
Sander Weernink FUSE design consultants
Richard Langezaal Axign
Hans Brouwers Novel-T
john cornelius saxion
willy hazelhorst nspires
Cees Jan Koomen
Peter Grob ITEC Medical BV
Pavel Cholakov Eurekite BV
Rik van Reekum UT
Albert Heuver watersector
Roy Kolkman Novel-T
Ruud Schuurman Independent business developer
bas pleging ppm oost
Richard Fok freelance
Tim Markus PPM Oost
Tom Dammer Mazars
Tom Dammer Mazars
Laurens van Alphen Keenondots
Frans Velterop Pervatech B.V.
Rob de Lange Pervatech B.V.
Govert Combée GLOPOLY
Janarthanan Sundaram Bright Access
Quirine Munnich
Auke van Slooten van Slooten Muze
Yvo Brevoort Muze
Dorinda Hensema NovoServe
Matthijs van Staalduine Het Filmcollectief

Contact

Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met de organisatie van het event via de onderstaande gegevens:

Powered by Twente
Hengelosestraat 500
7521 AN Enschede
info@poweredbytwente.nl

Voor onze andere events kunt u een kijkje nemen op www.poweredbytwente.nl