• Hannover Messe 2017

  Maandag 24 april 10:00 uur 2017ShareShare

  Hannover Messe 2017

  HANNOVER MESSE wrote history with over 400 practical examples Industry 4.0. Everyone realized that 4.0 technologies are ready to be deployed in factories and the energy sector.     The upcoming HANNOVER MESSE will reveal digitalization...

  meer info

  HANNOVER MESSE wrote history with over 400 practical examples Industry 4.0. Everyone realized that 4.0 technologies are ready to be deployed in factories and the energy sector. 
    
  The upcoming HANNOVER MESSE will reveal digitalization’s enormous potential for added value. Experts predict a twelve percent increase in productivity by 2025. In April 2017 the industrial sector will experience an abundance of actual use and business cases in Hannover – along with rapid advances in integrated energy systems. 

  “Integrated Industry – Creating Value” is our new lead theme. But of one thing you can be sure: This visit will be to your advantage! 

  Naar website ›
 • Lezing Patricia Zorko

  Donderdag 20 april 18:00 uur 2017Trendbureau Overij...ShareShare

  Lezing Patricia Zorko

  Een aanslag op Westminster Bridge, hartje Londen. Mogelijk een aanslag verijdeld in Antwerpen en op vliegveld Orly in Parijs. En enkele dagen ervoor acht bombrieven ontdekt in Griekenland. Allemaal in één week in maart. Al onze buren zijn getroffen do...

  meer info

  Een aanslag op Westminster Bridge, hartje Londen. Mogelijk een aanslag verijdeld in Antwerpen en op vliegveld Orly in Parijs. En enkele dagen ervoor acht bombrieven ontdekt in Griekenland. Allemaal in één week in maart. Al onze buren zijn getroffen door aanslagen, sommigen zelfs meerdere keren in een korte tijd. Nederland is tot nu toe een aanslag bespaard gebleven. Maar hoe anders is dat met cyberaanvallen. Overheid en bedrijfsleven, inwoners en klanten, ze zijn structureel doelwit van cyberaanvallen en soms zelfs van cyberspionage. De schade door cybercriminelen bedraagt in Nederland jaarlijks zo'n tien miljard euro. Wat betekenen al deze dreigingen voor u als overheid, als hulpdienst, als bedrijf? Op 20 april zal Patricia Zorko hier een lezing over geven. Zorko is plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en directeur Cybersecurity.   De lezing is op 20 april 2017 van 16.00 - 17.00 uur in het gemeentehuis van Zwolle. Aansluitend discussie en borrel van 17.00 tot 18.00 uur.

  Naar website ›
 • Cultuursessie 2: met aandacht voor podiumkunsten en onderwijs

  Donderdag 20 april 18:00 uur 2017De MaatschappijShareShare

  Cultuursessie 2: met aandacht voor podiumkunsten en onderwijs

  Meer informatie volgt binnenkort op de website.

  meer info

  Meer informatie volgt binnenkort op de website.

  Naar website ›
 • De Ondernemer Business Festival

  Donderdag 20 april 16:00 uur 2017De OndernemerShareShare

  De Ondernemer Business Festival

  Als ondernemer heb je niet altijd de gelegenheid om met een andere blik naar onze wereld en onze omgeving te kijken. Je durven te verwonderen en dingen om te keren. Gun jezelf daarom een dag boordevol nieuwe inzichten en kennissnacks en laat je verrassen ...

  meer info

  Als ondernemer heb je niet altijd de gelegenheid om met een andere blik naar onze wereld en onze omgeving te kijken. Je durven te verwonderen en dingen om te keren. Gun jezelf daarom een dag boordevol nieuwe inzichten en kennissnacks en laat je verrassen door het onverwachte tijdens het Business Festival. Eén dag je tegoed doen aan pure ondernemersverhalen op het gebied van Finance, Personeel, Marketing & sales, ICT en techniek. Welkom op het Business Festival!

  Naar website ›
 • Fund the Future VII

  Donderdag 20 april 15:00 uur 2017Powered by TwenteShareShare

  Fund the Future VII

  Op 20 april 2017 vindt alweer de zevende editie van Fund the Future plaats. Dit keer een landelijke editie die plaatsvindt in Wageningen. Meer informatie volgt op de website.

  meer info

  Op 20 april 2017 vindt alweer de zevende editie van Fund the Future plaats. Dit keer een landelijke editie die plaatsvindt in Wageningen. Meer informatie volgt op de website.

  Naar website ›
 • SMART Industry master classes: van concept tot realisatie

  Donderdag 20 april 14:00 uur 2017Smart Industry Par...ShareShare

  SMART Industry master classes: van concept tot realisatie

  Anders dan de meer algemene SMART Industry bijeenkomsten die nu al op verschillende plekken in Nederland georganiseerd worden, gaan we tijdens de master classes veel concreter en dieper in op de SMART Industry principes en technologieën en slaan we een b...

  meer info

  Anders dan de meer algemene SMART Industry bijeenkomsten die nu al op verschillende plekken in Nederland georganiseerd worden, gaan we tijdens de master classes veel concreter en dieper in op de SMART Industry principes en technologieën en slaan we een brug tussen theorie en praktijk. Ieder element uit het SMART Industry framework wordt steeds volgens een vaste structuur behandeld: we starten met een theoretische uiteenzetting door een deskundige op dit gebied, gevolgd door een praktijkcase van een bedrijf dat ervaring heeft met de implementatie van het betreffende element. Tot slot is er een ronde tafel sessie waarin ervaringen over het betreffende element worden uitgewisseld en besproken. Op deze manier komen alle elementen in 2 dagen aan de orde. De eerste dag beging met een workshop waar deelnemers de vraag “wat kan de SMART Industry aanpak voor mijn bedrijf betekenen?” gaan bewoorden. Vervolgens worden de master classes gehouden waarin de thema’s SMART Product Development en Mass Customization aanbod komen. De tweede dag staan de master classes met de thema’s Flexible Manufacturing, Digital Factory, Internet of Things en Cyber Physical Systems op het programma. Tot slot wordt er een workshop verzorgd waarin aan de hand van ons SMART Industry canvas een concrete vertaling van de betreffende elementen naar uw organisatie wordt gemaakt.

  Naar website ›
 • Busreis en bezoek aan Volkswagenfabriek in Emden

  Donderdag 13 april 14:00 uur 2017VNO-NCW MiddenShareShare

  Busreis en bezoek aan Volkswagenfabriek in Emden

  Busreis en bezoek aan Volkswagenfabriek in Emden

  meer info

  Busreis en bezoek aan Volkswagenfabriek in Emden

  Naar website ›
 • Lezing Fraunhofer in Twente

  Woensdag 12 april 19:30 uur 2017Kivi NiriaShareShare

  Lezing Fraunhofer in Twente

  Het bekende Duitse Fraunhofer Instituut, de Universiteit Twente en Saxion Hogescholen hebben recent als partners op de UT het Fraunhofer Project Center opgericht. Dit is de eerste vestiging van Frauenhofer in Nederland. Het Fraunhofer Project Center zal z...

  meer info

  Het bekende Duitse Fraunhofer Instituut, de Universiteit Twente en Saxion Hogescholen hebben recent als partners op de UT het Fraunhofer Project Center opgericht. Dit is de eerste vestiging van Frauenhofer in Nederland. Het Fraunhofer Project Center zal zich vooral gaan richten op innovaties betreffende design en productie van complexe high-tech systemen.   Na een korte ALV (19.00-19.30 uur) zal professor Fred van Houten toelichten wat de aanleiding is geweest voor het Fraunhofer Project Center, waarom Fraunhofer, de UT en Saxion daar als partners in deelnemen, op welke wijze er zal worden samengewerkt met bedrijven in de regio en hoe de economie in Oost Nederland daar baat bij zal hebben. Het Fraunhofer Project Center zal bijdragen aan het versterken van de positie van Twente als technologische topregio en als kennishub tussen Duitsland en Nederland op het gebied van Smart Industrie en het ontwikkelen van high-tech systemen. Dit biedt kansen voor bedrijven die adequaat willen inspelen op diverse complexe maatschappelijke en technologische veranderingen.   Aanmelden via de website www.kivi.nl/ron

  Naar website ›
 • Kijk eens in de lens

  Dinsdag 11 april 21:30 uur 2017ONE TwenteShareShare

  Kijk eens in de lens

  Webinars geven, vloggen, YouTube-filmpjes presenteren. Het moet, lijkt het. Maar hoe doe je dat nou? En wat is de kracht van illustraties bij schema’s en overzichten? De boodschap van deze bijeenkomst? Mensen zijn visueel ingesteld. Pak dus het beeld.

  meer info

  Webinars geven, vloggen, YouTube-filmpjes presenteren. Het moet, lijkt het. Maar hoe doe je dat nou? En wat is de kracht van illustraties bij schema’s en overzichten? De boodschap van deze bijeenkomst? Mensen zijn visueel ingesteld. Pak dus het beeld.

  Naar website ›
 • IKT Café

  Dinsdag 11 april 17:30 uur 2017ShareShare

  IKT Café  meer info