• Powered by Twente

  Maandag 16 oktober 10:00 uur 2017Powered by TwenteShareShare

  Powered by Twente

  Activiteiten Stichting Powered by Twente ondergebracht bij Novel-T Events leveren een grote bijdrage aan het regionale ecosysteem voor ondernemerschap en innovatie. Ze inspireren studenten, wetenschappers en ondernemers, brengen hen in beweging en verbind...

  meer info

  Activiteiten Stichting Powered by Twente ondergebracht bij Novel-T Events leveren een grote bijdrage aan het regionale ecosysteem voor ondernemerschap en innovatie. Ze inspireren studenten, wetenschappers en ondernemers, brengen hen in beweging en verbinden hen aan talent, kennis, geld en netwerken. Voortaan worden de activiteiten van Powered by Twente bij Novel-T ondergebracht. Lees hier meer.

  Naar website ›
 • Blockchain Workshop

  Woensdag 5 juli 17:00 uur 2017CoinversableShareShare

  Blockchain Workshop

  Blockchain, bitcoin, het zijn termen die je vaak hoort de laatste tijd. Wat houdt deze innovatieve technologie eigenlijk in? En wat kan je ermee? Is de technologie echt zo disruptief en geniaal als vaak wordt beweerd? In deze workshop krijgt je antwoord o...

  meer info

  Blockchain, bitcoin, het zijn termen die je vaak hoort de laatste tijd. Wat houdt deze innovatieve technologie eigenlijk in? En wat kan je ermee? Is de technologie echt zo disruptief en geniaal als vaak wordt beweerd? In deze workshop krijgt je antwoord op deze vragen. Je zult gaan zien dat deze technologie heel veel bestaande structuren zal vervangen, zeker op plekken waar vertrouwen en controle een rol spelen.

   

  We beginnen met een stukje theorie over blockchain zodat je een idee krijgt van de inhoud en mogelijkheden van deze technologie. Daarna gaan we een blockchain ervaren door met elkaar een fysieke blockchain te bouwen. We sluiten af met de toepassingen die mogelijk zijn met deze technologie. Tussendoor is er ruim de tijd voor vragen en gesprek.

   

  Zo krijg je tijdens deze cursus een introductie op de blockchaintechnologie en een idee van de mogelijkheden die hiermee op jouw vakgebied geboden worden. Deze cursus wordt georganiseerd door Coinversable, een startup die werkt aan toepassingen voor de blockchaintechnologie, in samenwerking met De Gasfabriek.

  Naar website ›
 • Inspired by Science: Nieuwe Business Modellen voor Medical Devices

  Dinsdag 4 juli 18:15 uur 2017Universiteit Twent...ShareShare

  Inspired by Science: Nieuwe Business Modellen voor Medical Devices

  Ben jij actief in de wereld van medical devices? Wil jij het verschil maken in de komende 5 tot 10 jaar? Wil je weten welke grote ontwikkelingen er op dit moment plaatsvinden in de MedTech markt en je laten informeren en inspireren over nieuwe business mo...

  meer info

  Ben jij actief in de wereld van medical devices? Wil jij het verschil maken in de komende 5 tot 10 jaar? Wil je weten welke grote ontwikkelingen er op dit moment plaatsvinden in de MedTech markt en je laten informeren en inspireren over nieuwe business modellen? Dan is deze 'Inspired by Science' sessie iets voor jou! Op dinsdag 4 juli organiseren de Universiteit Twente en Novel-T in samenwerking met Health Valley en DEMCON een Inspired by Science sessie over de nieuwe businessmodellen voor medical devices in The Gallery, Enschede. Samen duiken we in de ontwikkeling van nieuwe business modellen voor medical devices. Met sprekers als Yves Verboven (MedTech Europe), Maarten den Braber, Jeroen Kemperman (Ahmea), Peter van Driel (Medtronic) en Maarten IJzerman (UT) bieden we een academische en pragmatische benadering voor ondernemers, kennis- en zorginstellingen en voor iedereen die interesse heeft in het thema.

  Naar website ›
 • Zomerbijeenkomst IKT Oldenzaal

  Maandag 3 juli 18:00 uur 2017ShareShare

  Zomerbijeenkomst IKT Oldenzaal  meer info

 • Twentebal

  Zaterdag 1 juli 12:00 uur 2017Powered by TwenteShareShare

  Twentebal

  Dit jaar vindt het Twentebal plaats op zaterdag 1 juli en zijn wij te gast bij de Stichting Edwina van Heek op het Landgoed Zonnebeek. Dit is een besloten event en alleen op uitnodiging.

  meer info

  Dit jaar vindt het Twentebal plaats op zaterdag 1 juli en zijn wij te gast bij de Stichting Edwina van Heek op het Landgoed Zonnebeek. Dit is een besloten event en alleen op uitnodiging.

  Naar website ›
 • Twentebal

  Zaterdag 1 juli 11:30 uur 2017Powered by TwenteShareShare

  Twentebal

  Twentebal is een jaarlijks (besloten) terugkerend uniek klootschiet evenement waar op stijlvolle, verrassende en ongedwongen wijze duurzame verbindingen tot stand worden gebracht tussen vooruitstrevende Twentenaren en ‘de rest van Nederland’, uit de w...

  meer info

  Twentebal is een jaarlijks (besloten) terugkerend uniek klootschiet evenement waar op stijlvolle, verrassende en ongedwongen wijze duurzame verbindingen tot stand worden gebracht tussen vooruitstrevende Twentenaren en ‘de rest van Nederland’, uit de wereld van bedrijfsleven, politiek, cultuur, wetenschap, topsport, onderwijs, media en entertainment.

   

  Tijdens deze netwerkdag gaat men traditiegetrouw ‘klootschieten met verrassingen’ in de bijzonder fraaie omgeving van Twente. Onderweg zal hoofdsponsor Kennispark Twente de deelnemers meenemen op een ‘expeditie’ langs Twentse top innovaties: ‘High Tech Systems & Materials’.

   

  Sportieve inzet tussen ‘Oost en West’ is al meer dan 20 jaar het winnen van de felbegeerde en gewichtige ‘Carel Enkelaar’ trofee. Klootschieten is een spel dat in de Middeleeuwen al razend populair was en waar de vaderlandse dichter Joost van den Vondel menig ode aan heeft gewijd. Naast de ‘strijd’ om de felbegeerde Carel Enkelaar trofee, legt u duurzame verbindingen en en doet u interessante contacten op tijdens deze dag. U kunt zich echter niet opgeven voor deelname, u dient hiervoor officieel uitgenodigd te worden.

  Naar website ›
 • Kennissessie bij Rabobank Enschede-Haaksbergen

  Donderdag 29 juni 16:00 uur 2017Rabobank Enschede-...ShareShare

  Kennissessie bij Rabobank Enschede-Haaksbergen

  Op 29 juni a.s. vindt een voor MKB-ers interessante kennissessie plaats in het hoofdkantoor van de Rabobank Enschede-Haaksbergen. U krijgt een kijkje in het financieringsproces, waarbij u wordt bijgepraat over de volgende zaken: Hoe kan een aanvraag worde...

  meer info

  Op 29 juni a.s. vindt een voor MKB-ers interessante kennissessie plaats in het hoofdkantoor van de Rabobank Enschede-Haaksbergen. U krijgt een kijkje in het financieringsproces, waarbij u wordt bijgepraat over de volgende zaken: Hoe kan een aanvraag worden ingediend? Aan welke specifieke aspecten dient een aanvraag te voldoen? Wat zijn de beoordelingscriteria die de bank hanteert? Binnen welke termijn kan de bank financieringsduidelijkheid verschaffen? Deelname is kosteloos. Graag tot ziens op 29 juni!

  Naar website ›
 • Seminar: “Hoe genereer je meer Business met Smart Industry.”

  Donderdag 29 juni 15:00 uur 2017Novel-TShareShare

  Seminar: “Hoe genereer je meer Business met Smart Industry.”

  Steeds meer bedrijven in de maakindustrie worden zich bewust van de naderende Industriële revolutie, waarbij slimme producten, diensten, productieprocessen en business modellen centraal komen te staan. Ondanks dat het voor de meeste organisaties duideli...

  meer info

  Steeds meer bedrijven in de maakindustrie worden zich bewust van de naderende Industriële revolutie, waarbij slimme producten, diensten, productieprocessen en business modellen centraal komen te staan. Ondanks dat het voor de meeste organisaties duidelijk is dat de winst groot kan zijn, komt het in veel gevallen moeizaam van de grond en roept de Smart Industrie voor ondernemers nog veel vragen op. Daarom organiseert Innovadis in samenwerking met Inextenzo, Novel-T en BOOST een seminar over de Smart Industrie. We kijken deze middag met o.a. sprekers van Vredestein en Pentair naar de technische mogelijkheden en de kansen die de Smart Industry voor uw bedrijf biedt. Naast vele verrassende en boeiende lezingen zijn we ook zeer vereerd dat we Professor Dr. Willem Vermeend (o.a. lid van de stuurgroep Smart Industry Nederland) bereid hebben gevonden om de Keynote te verzorgen.

  Naar website ›
 • Bedrijfsbezoek IKT Almelo

  Dinsdag 27 juni 17:00 uur 2017ShareShare

  Bedrijfsbezoek IKT Almelo  meer info

 • Getting started with the CE stamp on your medic al device

  Donderdag 22 juni 18:00 uur 2017Universiteit Twent...ShareShare

  Getting started with the CE stamp on your medic al device

  In order to market a medical device within the European Economic Area (EEA), the product needs to bear the CE Marking. This marking is a mandatory proof that: - The device is safe; in accordance to the applicable legal norms & standards, as part of th...

  meer info

  In order to market a medical device within the European Economic Area (EEA), the product needs to bear the CE Marking. This marking is a mandatory proof that: - The device is safe; in accordance to the applicable legal norms & standards, as part of the MDD – MDR. - The manufacturer is able to develop & produce products of high qualit y; in accordance to the required Quality Management standard. Getting the CE Marking is certainly not something you would do on a Friday afternoon but is often underestimated, especially now the regulations have been updated to the MDR.You need a.o. to test the product; by official test houses on legal standards, build up a technical construction dossier, have a quality management system, with approved suppliers and implemented of risk assessments by proven competent team members. Most of these requirements however, could be prepared very early on during the development of a medic al device, and makes the CE marking process later on much easier. T his training provides you with a starting point of what is changed due to the introduction of the Medical Device Regulation per 2017, what required for CE mar king and Quality Management. Subsequently an overview will be provided of other related topics covered in the TechMed Workshop Series: Remove the barriers to market readiness.This knowledge is essential for everybody involved in or responsible for medical device development, both from a technology perspective as from management perspective.

  Naar website ›